Presenten el camí de Sant Jaume Aran-Pirineus, que recorre 246 quilòmetres en catorze etapes

9-6-2021

De nou veiem articles que fan referència al Camí de La Val d'Aran.

Vist a Vilaweb.cat

Presenten el camí de Sant Jaume Aran-Pirineus, que recorre 246 quilòmetres en catorze etapes

Camin Sant Jaime 1024x768 08153755 e1623166746117 604x270

Va de Sant Bertran de Comenge fins a Berbegal i travessa la Vall d'Aran i l'Alta Ribagorça

Bonansa ha acollit avui la presentació oficial del camí de Sant Jaume Aran-Pirineus, una iniciativa promoguda pel Consell General d’Aran, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, la Diputació d’Osca i la Comunitat de Municipis dels Pirineus Alta Garona. Aquest camí que ara s’ha recuperat portarà als pelegrins des de Sant Bertran de Comenge fins a Berbegal, travessant la Vall d’Aran, l’Alta Ribagorça i Osca, incloent-hi part de la Franja, fins a enllaçar amb el camí de Sant Jaume català.

Enllaç a la publicació

Vist al diari "El Segre"

La Val confia a atreure pelegrins del Camí de Sant Jaume per diversificar el turisme

 6685861 35bc96b7

Aran confia a atreure pelegrins del Camí de Sant Jaume per diversificar la seua oferta turística. Així ho va explicar l’alcalde de Vielha i responsable de l’àrea de Torisme del Conselh Generau, Juan Antonio Serrano, durant la presentació ahir a la localitat oscenca de Bonansa de la marca turística Camí de Sant Jaume Aran Pirineus (vegeu SEGRE d’ahir). Va recalcar que aquesta històrica ruta de pelegrinatge “té un gran reconeixement i prestigi a nivell mundial” i plantejar un tram a través d’Aran com a alternativa als ports de Somport o Roncesvalles “suposa un important impuls turístic que ens pot ajudar també a diversificar la nostra economia”.

L’impuls al Camí de Sant Jaume a través d’Aran és fruit de la cooperació d’institucions a ambdós costats de la frontera pirinenca: el Conselh, el consell de l’Alta Ribagorça, la Diputació d’Osca i la Communauté de Communes Pyrénées Haut Garonnaises. Comença a Sent Bertran de Comenge i remunta la Garona passant per Les, Bossòst, Es Bòrdes i Vielha. Recorre Vilaller i continua cap a Montanui fins a Berbegal, on enllaça amb el Camí de Sant Jaume català. Són 246 quilòmetres en 14 etapes i un web informa sobre el recorregut i serveis disponibles (caminodesantiagoaranpirineos.com).

 Enllaç a la publicació