El Camí Ignasià

30-6-12

jpg

Per iniciativa i impuls de la Companyia de Jesús, un petit grup de laics i jesuïtes s'han posat a recrear el camí que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l'any 1522 des de Loiola (Euskadi) fins a la ciutat de Manresa.

 El "Camí de Sant Ignasi" que descriuen a la seva pàgina web, va des de la casa natal d'Ignasi a Loiola (una torre-palau d'Azpeitia, al País Basc) fins el que es coneix com a la "Cova de Sant Ignasi" a la ciutat de Manresa (prop del Monestir de Montserrat, a Catalunya). Es segueix el Camí que va recórrer Ignasi de Loiola per anar cap a Jerusalem, seguint el Camí Ral, que el portaria a Barcelona. Des d'allà pensava embarcar-se per tal de prosseguir la seva peregrinació a Terra Santa.

dibuix

El Camí Ignasià, que surt de Loiola va a Navarrete, on des d'aquí fins a Manresa, coincideix completament amb el Camí de Sant Jaume, però seguint el sentit contrari.
Hi ha un desviament obligat en el Camí per poder passar per Verdú, poble natal de Sant Pere Claver. En aquesta població hi ha un alberg al Santuari-Casa natal de Sant Pere Claver on els pelegrins descansen i es preparen per la propera etapa que els durà a Cervera.
La senyalització del Cami Ignasià també és a través de fletxes com en el Camí de Sant Jaume però de color taronja.

21052012 006

Senyalització del Camí Ignasià al seu pas per la ciutat de Lleida

Per a més informació del Camí, distribució d'etapes, allotjaments, consulta la seva pàgina web.CLICA AQUÍ per anar-hi