Visites mes de maig 2010

El passat dia 6 de maig de 2010, dos pelegrins de l'Institut Guttmann , en Miquel i l'Andreu , van ser els afortunats de ser els primers en rebre la Benedicció del Pelegrí a l'església de Sant Agustí després de la celebració de l'eucaristia.

La Benedicció va anar a càrrec de Mn. Antoni Bonet, i una vegada finalitzada, van tenir l'oportunitat de dirigir unes paraules expressant el que representava el Camí de Sant Jaume i agraint poder haver rebut la Benedicció.

D'aquesta manera, Cervera, s'incorpora als indrets com Roncesvalles, Jaca, Montserrat entre d'altres, que tenen la bona costum de facilitar la Benedicció als pelegrins que ho desitgin.

IMG 2104 IMG 2121 IMG 2112

  El passat dia 8 de Maig de 2010, van passar dos pelegrins de Saldes, en Joan i la Maria Mercè, que fan el Camí amb cavall. A més a més, tenien el suport logístic del Antonio.

La seva intenció és recórrer per etapes el Camí de Sant Jaume pensant sempre que el ritme de les etapes el marcaven els seus cavalls.

Tots sabem que la manera més corrent de fer el Camí és a peu o amb bicicleta. Per tant, el pas d'en Joan i la Maria Mercè amb els seus cavalls, ha estat una experiència enriquidora en el sentit de poder gaudir d'una altra filosofia de recórrer el Camí de Santiago.

DSCN1842 cavall DSCN1859


 El dia 15 de maig de 2010, han passat per la nostra ciutat de Cervera, en Rafael, pelegrí de Madrid, i en Miquel Fernández, de Sils (Girona). En Rafael, havia sortit de Montserrat, i en Miquel, de Sils (Girona). 

Tots dos es van trobar a dormir a prop de Jorba. A Cervera, es van retrobar ja que aquesta etapa la van fer per separat degut al diferent ritme que cadascú dels pelegrins portava.

El destí de Miquel Hernández era arribar a Santiago de Compostel•la seguint el Camí de Lleida, Saragossa, Logroño. En canvi, en Rafael, volia arribar a Santa Cilia de Jaca passant per Balaguer i Osca.

Per les fotos podeu comprovar el grau de companyerisme que tant sols amb un parell d'etapes van aconseguir.

DSC02396  DSC02404 DSC02397


El 29 de maig de 2010, va passar el pelegrí Santiago Osorio de Terrassa, amb la intenció d'arribar a Santa Cília de Jaca, passant per Balaguer, Monsó i Osca.

Una vegada fet aquest tram de camí català i aragonès hauria completat l'enllaç d'aquests camins fins al camí francès que entra per Somport.

DSC02593 DSC02592 DSC02591


 El dia 29 de maig de 2010, van passar per Cervera, en Francesc de Manresa i l'Armindo d'Olesa. Varen sortir de Montserrat amb bicicleta per a fer el pelegrinatge fins a Santiago de Compostel•la.

Va ser a Pallerols on es va produir la trobada. La Teresa, els va segellar la Credencial, els va inscriure en el llibre de registre de pelegrins, i, els va ensenyar l'església recordant-los que a la mateixa, cada primer dissabte d'octubre s'hi celebra la Trobada de Pelegrins.

DSC02595 DSC02598 DSC02599